設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: alexwush
打印 上一主題 下一主題

假如博士身故,我哋會點

關閉 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
"也要祝福博士"

郭生話, 冇翻咁上下功夫德行, 唔好同人祝福, 你班友唔好搞

尼個問題十年前廿歲讀大學個陣已經諗過
個時睇佢係文化中心講座D錄影, 都已經五十歲, 計返咪成六十歲, 咪個頭近?
我諗過兩點, 做過一樣野
-唔想D好人咁快死, 尤其郭生尼類強悍嘅好人, 多數好人都有種軟弱有機會墜落嘅感覺, 而我對佢冇尼種感覺
-擔心唔知幾時先再會見識到另一個高手, 語言上又好易溝通到
-人就死梗嘅, 一早將佢個時少數係網上搵到嘅公開講話備份, 同D志同道合嘅好人分享,
同等D人知道曾經香港就有個樣板, 唔好比D世俗輿論影響, 以為做好人就係弱勢

回復

論壇元老

沙發
別問我是誰 發表於 2016-10-4 15:03
奴家有一疑問...

誠如是... 則以後不必拜年和問好了!!

你聽返好明顯郭生講嘅祝福同一般拜年和問好唔同
一聽就知係技術性問題, 唔係心意禮貌個種
唔係唔洗專登提醒, 佢唔會廢嗡嫁嘛

https://www.youtube.com/watch?v= ... u.be&t=1h56m10s
回復

論壇元老

板凳
alexwush 發表於 2016-10-5 13:06
咁多人都唔捨得博士身故,即係話博士教導嘅無神論徹底失敗,我哋只係將博士變成神,大家只係希望永遠停泊在 ...

好心你啦吹水怪, 唔捨得就當神, 你攞出街講睇下有咩回應
你直情將郭生當成勁過神佛啦
你自己走去查返佛陀死個日個情況
天人師都係徹底失敗
你定好個標準先啦
回復