天羅地網

標題: 20180720郭博士開示:自己唔信塊鏡,都信下盤水掛 [打印本頁]

作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:42
標題: 20180720郭博士開示:自己唔信塊鏡,都信下盤水掛

Dr.k:孫中山一Q樣❗

作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:42
誰勝誰負,已有定案!毛匪企業及馬列有限公司,施行二十七年,已證明一窮二白!鄧氏資本企業有限公司,發展一曰千里,可惜人事管理貪污嚴重。

Dr.k:凡事有破有立,
祈能提供解決方案❗
作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:43
以一間公司來看,只識做假帳,穿櫃筒,男女混亂,對外樹敵,一個退潮便會知冇褲着

作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:43
論語為政編:「為政以德,譬如北辰,居其所而眾星共之」!小民不理會什麼黨,只希望管理國家以身作則,好似北極星,就算不動,所以文武百官都會擁謢你!

作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:44
Dr.k:論語半部治天下,
重於人治,未掂過!
吹水就得。
慢慢諗❗
作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:44
睇YouTube 有關共產黨的毛天下,有條友擦錯鞋講咗黨天下,老毛吾鐘意聽,打成右派,卽人間蒸發!

作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:45
Dr.k:一層層人治色彩濃厚,
所以朝令夕改!
在新界有些村長好野唔學,
學左一句名言:
呢條村我說了算!
跟大媽國村長口吻一樣。
問你怎麼辦❓
作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:45
又關村長事?

Dr.k:慢慢回憶下一些往事!
或現今正發生的事,
你懂的❗
作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:46

離岸人民幣跌穿6.8關 創逾一年低
http://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/1894455

作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:46
Dr.k:班低端財金幹部識條鐵!
中信榮家輸百幾億,入公司數,不了了之!
國企落市場聲大大幫人對睹,石油、黃金、外匯、金屬期貨等,乜Q都輸!
就算去澳門都輸到扑街,
乜春都唔义識走去扮識。
俾對方啲高帽笠到拾下拾下,
摸住條女個波嚟睇牌!
唔做乞皃至奇❗
Dr.k:一早話左有機會變柒碌!
班低幹唔識外滙遊戲!
又無情報、又唔捨得請市場殺手、又無人擔得起、又取不到可動用幾萬億美金批文!
玩條毛咩!
惟有瞓在路軌上等車輾過。
乜計都無!除非請本人帶幾個高幫拖,重有機會輸少啲❗
作者: 容燥兒    時間: 2018-7-20 00:47
Dr.k:這是瞓醒覺富貴,又可以冚包散遊戲!唔係咁义易玩。
我地掹住車邊都唔使做,
係有好多前因後果積累,
否則!人地點會俾料你富貴先?自己唔信塊鏡,
都要信下盆水掛❗
作者: 陳柱民    時間: 2018-7-20 02:43
容燥兒 發表於 2018-7-20 00:44
Dr.k:論語半部治天下,
重於人治,未掂過!
吹水就得。

佛滅當年,弟子高手如雲,還需以戒為師,不容半點偏差。

千丈之堤,以螻蟻之洞潰;百尺之室,以突隙之煙焚。

自己治自己都未掂,唔靠法治點得。
作者: wu_peace    時間: 2018-7-20 08:48

* 孫中山功過評述
http://bohanwu.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html?m=1

作者: odin    時間: 2018-7-20 13:55
每一個國家都需要有一些有料到的家族或意見領袖在國家困難時出來比意見和穩定局面。

但共產黨平時只會培養奴才和擦鞋仔、對於有豐富營商或法律經驗的華僑卻多加排斥、驚死會搶走共產黨的權威。

現在出事了、看看有没有出來幫共產黨!

歡迎光臨 天羅地網 (http://li1473-118.members.linode.com/) Powered by Discuz! X2.5