天羅地網

標題: 澳門賭場逸聞 [打印本頁]

作者: 文殊之俊    時間: 2016-11-27 03:03
標題: 澳門賭場逸聞

偏行有術千門八將
處世必聽受用一生

解讀賭場的實況
前輩對澳門人的忠告
土生仔的風趣幽默
笑中有淚的無限悲哀

處世必聽特輯
藍皮書-32分鐘
https://m.youtube.com/watch?v=1Sij37jEQ64
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-27 16:24

我每朝會响賭神公館後面(倒)垃圾,,,

講得呢句,即是自己連買六合彩都少。
衛生麻雀都唔打。

不過呢集聽咗個頭少少,尾段要今晚聽埋,多謝分享。

睇賭片多,聽人講內幕同掌故少,會用心聽聽
作者: KenFong    時間: 2016-11-27 16:50

忘了感謝chris兄分享博士講解唸祝福文的相應心訣。我也改變自己心態,我必須要有更多財寶,作更多善業,保家安居次之。

最日六合彩中了三個字,原本中多個的,但細左一個數,嬴了幾拾元,捐了。
作者: 大樹人    時間: 2016-11-27 21:40
聽到行覧多數輸,呀細哥話信有鬼。
多買多輸。
記得早幾年,老虎機有人嬴錢。
賭場輸打嬴要,搞到告上法庭。所以對賭場無咩好感。

2000年去,嘢平生活又悠閒,直頭香港人後花園。

最近,水舞間,老友去完媽媽聲。
對我吸引力大失,如無必要,都唔過去了。

坐船去,山長水又遠。

作者: KenFong    時間: 2016-11-28 10:47

你講果單新聞有啲印象,好似同年齡有關,未夠歲數入左去又中左Jackpot.....

賭場有無鬼 / 風水擺陣唔清楚,若個抱住去遊戲機中心既心態去玩兩手,應該唔死得人......如果有屋企人一齊,我多數玩輪盤,一塊餅買四格,死未!? 消磨時間罷了。

其實我最喜歡玩有小遊戲果種老虎機,即係儲夠“嘜頭”有得升上去玩小遊戲果種,純粹個人情意結,但現時只見 “交叉窿” 同 “搭線” 兩款 slot machine,坐喺到長玩,以為自己買近地鐵飛。

大樹兄:「坐船去,山長水又遠........」,我都覺,可惜 直上直落果啲我又搭唔起

作者: 大樹人    時間: 2016-11-28 11:18
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130607/18287935

睇完呢段新聞,使我更堅定咪鬼賭錢。

聽聞細佬鄉下,有啲似六合彩的。
搞手賤到,私下改賽果。
你知大陸有鬼太平紳士監住咩?

亂咁黎都得,,,,,

作者: 大樹人    時間: 2016-11-28 11:29
多謝提點啦,,,,如有機會都一家分賭場餅仔玩下。

咁玩法,應該會雞大喜歡喇呱?

階磗三呢點,諗起肥晶度故仔。
呢下寫得好。玩哂。
家下寫都無咁精彩。不過肥晶誤打誤撞。
都寫咗,啲錢只能做善事。不能夠使。
我都笑咗出黎。

作者: KenFong    時間: 2016-11-28 12:22
看此新聞,令我忽發奇想,如果我去大快樂食牛排餐,發現除左12oz牛排之外,還有壁虎、蟑螂伴碟,這種「瑕疵出錯」,係咪我既錯.....我得不到賠償之餘,仲洗唔洗賠俾大快樂??

作者: 容燥兒    時間: 2016-11-28 12:28
哈哈哈,,,,,

我諗賭場同老闆會覺得賭仔錯。
莊家通殺,入得賭場,預咗要輸剩條孖煙通走。

打開門做生意喎!大哥
比你搬我啲錢走,重成世界。

作者: 容燥兒    時間: 2016-11-28 12:31
係咪美國文化影响呢?輸打嬴要

呢個動作一出街,咁賭場雖然唔會一時三刻執。
但唔嬴錢唔賠錢的賭場。去黎無意思。

只淨返一個作用,留返戒賭用。
留黎做慈善團體。嬴錢唔派彩的。
好快醫好爛賭病
作者: KenFong    時間: 2016-11-28 12:34

謝樹兄指點,不過我沒有賭癮的,以前最終意玩一種好多小遊戲果種老虎機,碌夠公仔頭可彈去玩小遊戲,估下大細數,鬥快按制果種,逐級升上去,我專揀每鋪 5 毛錢,JACKPOT 5 磅!!

消磨時間的娛樂,爬到上大獎當撞彩,可以去食餐好少少,或者去啲老坑酒吧買杯啤酒。

作者: KenFong    時間: 2016-11-28 12:40
容燥兒 發表於 2016-11-28 12:31
係咪美國文化影响呢?輸打嬴要

呢個動作一出街,咁賭場雖然唔會一時三刻執。

好多成癮賭徒,需要食藥戒賭,腦部習慣左某些腦內啡、安多芬、腎上線素之類既分泌。
作者: KenFong    時間: 2016-12-3 11:20

感謝主賜我飲食

作者: 容燥兒    時間: 2016-12-3 11:59
戶口連零頭都無埋,睇到呢啲只能喊

作者: KenFong    時間: 2016-12-3 12:11

我都無,這是別人送的,所以要感恩。一飯之恩尚不忘,何況夠食幾餐。

我們憑甚麼玩這個遊戲?有啲每件幾十蚊,一手要幾千至一萬件,少啲現金流都死。

玩啲一毫幾仙既嘢較切合我性格,真買真賣,其他嘢留返俾識跳彈床的人玩。

歡迎光臨 天羅地網 (http://li1473-118.members.linode.com/) Powered by Discuz! X2.5